Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Sct. Jacobi Kirke, Varde
We create relations

Påske 2021

Påsken 2021 er endnu en påske i coronaens tegn. Påske bliver det under alle omstændigheder.  I påskens gudstjenester kommer vi igennem det største drama af alle. Vi går fra sammenhold til spittelse. Fra liv til død. Fra glæde til sorg. I det altsammen er kærligheden, der over vinder alt. Påskemorgen overvinder Guds kærlighed selv døden - og gør alting nyt. På den måde er påsken den kristne kirkes største højtid. 

Der er rig lejlighed til at gå i kirke og blive en del af historien. 

Her kan du læse lidt om de forskellige dage i påsken. Der er linket til artikler, som kloge mennesker har skrevet. Nederst er der links til forskellig påskemusik. 

God fornøjelse!


Palmesøndag:  Det hele begynder. Jesus rider ind i Jerusalem på et æsel. Nederlaget er tydeligt. Men i nederlaget viser sig en stor kærlighed. 

 

 

 

 


Skærtorsdag: Hvad er et fællesskab? Skærtorsdag tog Jesus afsked med sine disciple. Rundt om bordet sad venner og en kommende forræder. Læs mere her.  

 

 


LangfredagLangfredag bliver Jesus dømt til døden, korsfæstet og begravet. Det er dagen, hvor vi bliver mindet om, at alle mennesker mister, lider og dør. Læs mere her

 

 

 


1. og 2. Påskedag: Påskedag fejrer vi, at Jesus opstod fra graven. Men hvad betyder opstandelsen, og hvordan skal vi forstå den? Læs mere her. 

 

 

 


 

Læs meget mere om påsken og dens traditioner på folkekirken.dk. Klik på billedet!

 

 


Påsken er også musik og salmer. Her er et par af salmerne og et par af påskens flotteste musikværker

"Hil dig frelser og forsoner", sunget af DRs pigekor. 

"Påskeblomst, hvad vil du her", sunget af Zenobia.

"Påskemorgen slukker sorgen, sunget af Poul Dissing.

"Matthæus-passionen" af J.S. Bach