Sct. Jacobi Kirke, Varde
We create relations

Præstens gangnamstyle

Udgivet af Morten Thaysen, tir d. 28. maj 2013, kl. 17:04
Synspunkter

Det vakte opsigt, da en præst dansede gangnamstyle under en konfirmationsgudstjeneste. Folk var begejstrede og sagde, at han var en ”frisk præst”. Sådan ”en frisk præst” kunne tilmed få dem til at gå mere i kirke.

Præsten var sikkert velmenende og ville gerne give sine konfirmander en god oplevelse på dagen. Spørgsmålet er bare, om det var det eneste, han gav. Jeg mener: Spørgsmålet er, om han alene gav dem oplevelsen af en ”frisk præst”, der kan danse, spjætte og rappe hæsblæsende i mikrofonen. I så fald var han bare en klovn i sort kjole, som underholdte folk i 5 minutter. Og sådan så det, da også ud (Bedøm selv i klippet nedenfor.)

En ting er at gøre sig selv til grin. En anden ting er, når præsten med sit nummer stiller sig selv i vejen for det, han er præst for. Det er jo ikke præsten, der skal give dem en oplevelse. Det er præsten, der skal pege på Kristus, der skal give dem oplivelse. Han skal pege på den, Kristus, der skal live dem op til nyt liv.

Prøv at tænke på, hvad der sker til en helt almindelig gudstjeneste. Forskellige folk sætter sig ind på bænkene. De har hver deres historie. Nogle er glade. Nogle er sørgende. Nogle er midt imellem. Så begynder gudstjenesten. Der synges og sangen smelter dem sammen i noget andet end folks egen historie. Tekster fra bibelen læses højt. Ordene kan lyde svære og store – men de betyder noget. Præsten træder op på prædikestolen og udlægger teksten. Har præsten gjort sit arbejde ordentligt, udlægger han teksten sådan, at den åbner for nye perspektiver for den enkeltes liv. Dette kan gøres både med humor og stor alvor, men aldrig ligegyldigt. Herefter er der altergang og nu spidser alting til. Ordene bevæger en op mod alteret og det viser sig, hvori det nye liv består. Man knæler ved siden af hinanden og er fælles om at modtage Jesu Kristis legeme og blod. Det er intet mindre end, at alt det hører Kristus til, bliver en del af én. Hvad det betyder, kan man se og mærke, når man knæler ved siden af hinanden. Man er blevet fælles i noget. Et nyt liv, hvor det ikke er en selv, der sætter betingelserne, men hvor det er Kristus og hans ord om, at du skal elske din næste, der sætter betingelsen.

Herefter lyses velsignelsen over dig. Du skal gå med fred. Du er oplivet. Du har fået et nyt liv. Gå nu med Guds fred ud og lev det ud i tro, håb og kærlighed.

Nogle siger, at gudstjenesten er kedelig. Måske siger de det, fordi deres liv er blevet så kedeligt, at de er blevet døve for de store ord, der åbne for nyt liv. Men den, der har øre at høre med, han hører.

I stedet for nyt liv, fik folk til omtalte konfirmationsgudstjeneste en oplevelse af gangnamstyle. De blev underholdt i 5 minutter. De grinede og syntes, at præsten var ”frisk”. Men det var måske også alt.

 

Kommentarer

Anonym
Hi there, just became alert to your blog through Google, and <br>
<br>

found that it's really informative. I Need Help Writing My Research Paper - http://assignmenthelp24.com/i-need-help-writing-my-research-paper/ 'm going to watch out for brussels.<br>
<br>

I will appreciate if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing.<br>
<br>

Cheers!
Anonym
Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it's really informative.<br>
<br>

I'm going to watch out for brussels. I Need Help <br>
<br>

Writing My Research Paper - http://assignmenthelp24.com/i-need-help-writing-my-research-paper/ will <br>
<br>

appreciate if you continue this in future. Lots of people will <br>
<br>

be benefited from your writing. Cheers!
Anonym
This is my first time pay a visit at here and i am really <br>
<br>

pleassant to read everthing at one place.<br>
<br>

<br>
<br>

My web site :: <a href="http://specadieta.com/">specadieta.com</a>
Buba
Wow that sounds amzniag!!! I can't wait to try it! Today I did a crock pot meal..Just coated to bottom of the pot w/ jar sauce then layered 1/2 of an onion. Then added pork chops and covered with the other 1/2 of a large onion and the rest of the sauce! I'm going to serve over pasta!Jen
Ophavsret: