Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Sct. Jacobi Kirke, Varde
We create relations

Den lyse tid

Den lyse tid
Udgivet ons d. 15. mar 2017, kl. 09:52
Synspunkter

-af sognepræst Poul Chr. Tulinius


Når dette læses er lyset vendt tilbage til os, og forår og sommer venter. En lys tid kommer til os.
Er det også en lykkelig tid, der kommer til os? Når man spørger vore gamle sange og salmer må det være sådan: ”Frydeligt med jubelkor hilses vårens komme”, ”Den søde grønne vår igen på jorden går”, ”Nu blomstertiden kommer” ”Danmark, nu blunder den lyste nat. Ja, det er blot en lille buket af gode salmer og sange, der lovpriser den lyse tid. Og hvor vi heldige, at vi har så gode sager (og mange flere til) på vort modersmål. Jeg ved imidlertid, at nogle kan have det svært med al den forårs- og sommerglæde.


I en fjern fortid var jeg ude at gå tur med en kvinde; det var den gang, vi stadig kunne have rigtige
vintre, og en branddam i nærheden havde været frosset til i uger. Da vi kom til den, så vi imidlertid en bebudelse af det fjerne forår: Midt i dammen var der et stort område med åbent vand; isen var ved at vige. Min ledsager blev tydeligvis uglad ved at se, at isen var ved at miste sit greb, og hun sagde til mig ”Foråret kommer, men jeg føler ikke jeg er klar til det”. Jeg havde en fornemmelse af, hvad hun mente. Der havde været modgang i hendes liv, og hun følte ikke, hun var kommet gennem det. Som hun havde det, kan vi alle have det. Vi kan måske have svært ved at tage mod den lyse tid. Der skal være plads til at man kan slippe lyset ind, og det er der ikke, hvis man er lukket om en sorg eller et savn.

Måske det kan hjælpe, at tænke på påskens budskab: Påskens budskab er, at kærligheden og lyset, det der det gode, vil vinde. Du og jeg kan måske føle modgang, men vi er trods alt en del af noget større, vi er en del af Guds lys, og det lys taber ikke. Jesus sagde jo: ”Jeg er verdens lys. Den, der følger mig, skal aldrig vandre i mørket, men have livets lys” (Johannesevangeliet kpt. 8,

v. 12 b). Så kan det godt være, du og jeg ikke altid er ’på toppen’-så kan det godt være, at hele verden ligger hen, dækket til af store problemer. Men hvor Kristus taler, og lever og er hører vi formidlet gennem ham om et håb, vi har brug for, og som kan give os
glæde.


Lev! Vov at leve! Du er en del af lysets og kærlighedens sejr. En gang skal vor klode blive et lysets sted, og vi skal være i det lys, blive varme ved det, og vi vil se klart, at mørket ikke var det stærkeste.


Frydeligt med jubelkor
hilses vårens komme,
svalen melder trindt på jord:
Frostens tid er omme!
Land og hav og lundens træ'r
herligt prydes fjernt og nær.
Nye skabningsunder!
Kraft på ny vort legem får,
lægt er nu vort hjertesår
i de glade stunder.